Lietuvos ornitologų draugijos forumas

Visiems, kas domisi paukščiais
Dabar yra 2024-03-29 01:22 (Pen)

Visos datos yra UTC+02:00




Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 86 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 5 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-03-25 12:16 (Pen) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-03-15 13:10 (Ant)
Pranešimai: 8
Sveiki,

Drysiu siek tiek pakomentuot Das pastebejimus. Tai tik mano nuomone ir mano interpretacijos..

"Kodel turime zinoti apie kazkosias peledas, jei ir be ju problemu iki kaklo"

Cia buvo izangai sis sakinys. Juo noreta pasakyt, kad dabar Lietuvoje yra daug problemu kurias reikia gamtininkams kuo skubiau spresti (ne vien ant kelmelio pasedet, parymot ir pasakyt "oj, kaip cia grazu, kaip nuostabu" (kai aplinkui begale problemu)).

"Ornitologai, netureje praktiniu igudziu, kartais sakydavo jas girdeja Akmenes, Zarasu, Svencioniu ir kituose rajonuose"

PVZ prielaida: isejo studentu/mokinu/gamtiniku kruvele i miska. Kazka uzgirdo. Parejo namo, paklause - lygtais uraline peleda. Paklause antra akrt - dar labiau uraline peleda, o trecia kart pakalusius - 100 proc kad uraline peleda..:) Jegu neissirase balso..:) Juk kartais kai labai tiki ar nori tiket - isteisu taip pasamonej susiddeda kad butent taip ir buvo (cia kazkas panasaus kaip Froido minciu). Ir idomu kiek Lietuvoje yra geru pelediniku, kurie iskart 100 proc skiria rusis is maziausiu garsu?

""As pats.... isklausiau uralines peledos pateles balsa. bet tai galejo buti did apuokas""
>Jei pats vos nesumaisiau, tai kiti tikrai sumaisys (gera logika).

As gal nepatyres studenciokas, bet jus kaip norit, o man Sablevicius autoritetas. As linkes juo pasitiket.

"Nepatyrusiu ornitologu info labai nepatikima, todel irodyti ........ veisima, tapo butina. Del to simet ilgai buvome prie ju "prisiklijave"....."
>be komentaru

Nelabai suprantu, kodel jau taip "be komentaru"????

"Paprastai diena peledos yra beveik nepastebimos, o uralines, jei pasiseks, galima pamatyti, o jei dar nespejai tapti siuolaikiniu akli "naujuoju" lietuviu, tai ir pasigrozeti jomis nuo ausros iki sauletekio"
>Prie ko cia naujalietuviai?

Das, Tu jau senokai nebe Lietuvelej:) Drysiu paaiskint. Naujalietuviu stereotipinis mastymas: "pamaciau grazu daikta. Tai nevisu zmoniu nuosavybe, bet tai turi priklausyti MAN!" Issitrauke puska, pokst ir gales grozetis iskamsa iki pat smerteis. Toks ju grozeijimasis...

" ziuresime, ar inkiluose atsirade siu peledu detys ir jaunikliai netaps "ornitologiniu tyrimu" aukomis...."
>O tai kaip vadinasi ju paciu darbas

Nezinau, gal Svedijoj taip nebuna, bet Lietuvoj girdejau neviena atveji kai yra randami labai retu pauksciu lizdai ir pranesama placiosiom visuomenem.. Ir visi laikantys save ornitologais, fotografais ar siaip prijaucianciais ornitologais laiko gyvenimo isukiu pamatyt butent ta lizda. Po tokiu apsilankymu.. Patys suprantat:)

"2002 metais daug pauksciautoju leke i Nemunelio miskus klausytis UP. Patirtis seniai parode, kad peledininkas- tai specifinis ornitologas, "su pakraipa". peledu tyrejas butinai turi atsiduoti ir sugebeti pakeisti savo gyvenimo buda bei stiliu. O tam reikia subresti. Jei tos brandos nepasiekei, tai arba truks kantrybe ir pasikeis domejimosi objektas, arba trukdysi peledoms savo (laikinais) "tyrimais"."

>Ar kas galit man paaiskinti, kas cia pasakyta, Nematau rysio tarp pirmo ir antro sakinio,
Rysys labai paprastas. Sedi kokie save laikantys ornitologais ir suzinojo, kad peri UP kazkur Nemunelio miskuose. Kiekviens toks ponulis ar ponaiciukas laiko garbe nuvaziuot i Nemunelio miskus pasiklausyt, kad veliau galetu pasidalinti ispudziais su kolegom prie alaus bokalo.

>be to kieno cia patirtis, kas tas subrendimas, kuris neleidzi pvz pasiklausyti
:)) Sableviciaus. Reiketu pasidomet jo nuveiktais darbais, patirtimi ir tada suprasit ka norejo pasakyt.
Pasiklausyti visiems be abejo galima ir rekomenduotina. Bet ar paprastiesm ornitologams nebutu galima pasiklausyti naminiu peledu ir kt (netokiu retu ir kad jei kelios peldos bus isbaidytos - kad neisnyktu visa Lietuvos populiacija..

>Ar ilgalaikiais tyrimais netrukdysi ir kuo jie geresni Gal tik tuo, kad kiekvienais metais dar tik pradeja pereti peledos bus apmatuotos kokia duobute jos iskapste Sier duomenys jau seniai praeitame amziuje yra surinkti svedijoj ir suomijoj.

Ar straipsni tai parasyta, kad buvo ieskoma peledu lizdu tam kad ismatuot duobute?:) Prodzioj labai puikiai isdestyta motyvacija kodel reikia daryt tokius tyrimus..:)

>Kazkodel manau kad toks zurnalas yra skirtas placiajai visuomeniai norinciai pazinti gamta ir nebutinai darantiems trumpalaikius tyrimus. Tokiu tikrai nedaug, ir gal galima savo nuogastavimus perduoti asmeniskai, nevadinant visu "nepatyrusiais" ar "naujalietuviais"

Na, tarp biologu sklando toks pasakymas: didziausias gamtos priesas -" gamtininkas" Norejau pasakyt nenuovakus gamtininkas (kad ir istryptos pelkes ir izbaidyti pauksciai.. ). As manau kad kievienas turi suprast kokios gali but pasekmes vienokiu ar kitokiu veiksmu. Jokiu budu nesakau, kad visi Lietuvos gamtinikai isaugos gamta sededami namuose.. Ne. Nes baisiausia miske - isvis nelaikantys saves gamtininkais (atvaziuoja i miska ir jaucias kaip savo dektukinej (as cia vadas ir ka noriu ta darau)).


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-03-25 13:17 (Pen) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-06-07 23:53 (Pir)
Pranešimai: 1533
Miestas: Umea, Svedija
Gerai paaiskinsiu, kai kurios "palustris" komentarus.
Visu pirma Sablevicius jau nuo tada kai as emiau dometis pauksciais (pries daugiau nei 15 metu), jis man buvo ir dabar yra autoritetas. Bet tai nereiskia, kad as turiu aklai sutikti su tuo ka jis pasake.

"Ornitologai, netureje praktiniu igudziu, kartais sakydavo jas girdeja Akmenes, Zarasu, Svencioniu ir kituose rajonuose"
Pazinti peleda is balso tikrai nera labai sunku. Ypac jei girdi patino balsa. Ir tam buti "peledininku" tikrai nereika. Ir kaip A. Brazauskas pasakytu "kas galetu paneigti....". Manau, kad taip rasyti nera labai etiska. Tokiu atveju turetu parasayti, kad - pakartotiniai tyrimai tuose rajonuose paneige Uralines peledos buvima. Tuomet jau sutiksiau su ornitologu isvadinima "nepatyrusiais ir pasakoriais.

"Nepatyrusiu ornitologu info labai nepatikima, todel irodyti ........ veisima, tapo butina. Del to simet ilgai buvome prie ju "prisiklijave"....."
Esme tame ar tikrai siu peledu perejima butina irodyti, del to, kad "Nepatyrusiu ornitologu info labai nepatikima" ir ar ju perejimas dar nera irodytas, ir dar ar tikrai norint irodyti perejima reikia ilgai jas tyrineti? Ar vis del to tyrimas buvo ne del sio klausimo?

"naujuoju" lietuviu

Sio zurnalo tokie asmenys neskaito, o paprastus gamtos biciulius gali tai izesti. Juo labiau, jis sako, kad jei nesi naujalietuvis, tai gali jomis pasigrozeti ir diena, bet straipsnio gale jis griestai pasisako, pries "pasaliniu" ornitologu lankymasi perejimo vietose, tai iseina, kad visi kiti turi but akli "naujalietuviai"

Palustris raso:
"Nezinau, gal Svedijoj taip nebuna, bet Lietuvoj girdejau neviena atveji kai yra randami labai retu pauksciu lizdai ir pranesama placiosiom visuomenem.. Ir visi laikantys save ornitologais, fotografais ar siaip prijaucianciais ornitologais laiko gyvenimo isukiu pamatyt butent ta lizda. Po tokiu apsilankymu.. Patys suprantat:)

Taip Svedijoje retu pauksciu lizdai ir netgi teritorijos neskelbiami placiosioms visuomenems, net nenurodomas miskas, skirtingai, kaip siame straipsnyje, buvo pateikta beveik visa reikiama informacija, susijusi su vietove. Taciau labai didele dauguma "patikimesniu" tai gali lengvai susizinoti asmeniskai.

Palustris raso:
"Pasiklausyti visiems be abejo galima ir rekomenduotina. Bet ar paprastiesm ornitologams nebutu galima pasiklausyti naminiu peledu ir kt (netokiu retu ir kad jei kelios peldos bus isbaidytos - kad neisnyktu visa Lietuvos populiacija.. "
O gal paprastiems ornitologams uztektu ir visciuku fermoje :lol: . Peledu klausymasis tikrai neisbaidys perinciu pauksciu. Svedijoje yra labai gilios to tradicijos, ir visiems "ornitologams" gerai zinomos "geriausios" peledu klausymosi vietos, netgi kasmet organizuojamos peledu pasiklausymo ekskursijos placiosioms visuomenems, skelbiama netgi laikrasciuose.


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-03-30 08:45 (Tre) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-03-15 13:10 (Ant)
Pranešimai: 8
Sveiki visi!

Mažiau nei prieš metus šiame forume pasirodė daug atgarsių sukėlęs "straipsnis" "Lutučių gaudymas citrinomis".

Šį penktadienį (balandžio 1 d.), VU GMF vyks "mokslinė konferencija".

Plačiau: http://www.sgmd.gf.vu.lt/index.php?page ... /balandzio

Laukiami visi!:)

P.s. o gal butu norinciu 6ioje konferencijoje pasidalinti savo sukaupta patirtimi?:)


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-04-01 20:18 (Pen) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-03-15 13:10 (Ant)
Pranešimai: 8
Sveiki,

Siandien, balandzio 1 yvyko neeiline moksline konferencija. Kolkas yra galimybe susipazinti su lektoriu pateikta medziaga.

http://www.sgmd.gf.vu.lt/index.php?page ... ndzio/2005

Sekmes!:)


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-04-02 11:20 (Šeš) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-01-09 11:47 (Sek)
Pranešimai: 1492
Miestas: Birzai
:lol: :lol: :lol:


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-04-17 16:40 (Sek) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-04-16 22:58 (Šeš)
Pranešimai: 383
Miestas: Vilnius
as nesuprantu, ko jus stebina ,pvz. didzioji pilkoji peleda? Angliskai jis Great gray owl. Negi kiekvienas vertejas dar ir ornitologas turi buti?


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-04-17 18:21 (Sek) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-06-07 23:53 (Pir)
Pranešimai: 1533
Miestas: Umea, Svedija
Ne jiems tikrai nereikia buti ornitologais, jiems paprasciausiai reiketu zinot elementarius zurnalistinius dalykus, kaip pvz lietuviski terminai, ir nesvarbu pauksciu, gyvynu ar negyvu daiktu. Tai gal jie tegul pradeda tiesiogiai versti ir kitus angliskus zodzius (pvz. hotdog) ar sakinius.


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-04-17 19:20 (Sek) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-04-16 22:58 (Šeš)
Pranešimai: 383
Miestas: Vilnius
Pritariu :)


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-04-17 21:45 (Sek) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-01-09 11:47 (Sek)
Pranešimai: 1492
Miestas: Birzai
Troleibusas lietuviskai laidabraukis :lol: :lol:


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-04-18 13:17 (Pir) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-06-25 19:22 (Pen)
Pranešimai: 806
jei jau apie tai prakalbot, tai pasakykit ar matet kas nors jurkrankli :?: :D


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-04-18 13:46 (Pir) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-05-28 12:37 (Pen)
Pranešimai: 848
Miestas: Vilnius
Cituoti:
jei jau apie tai prakalbot, tai pasakykit ar matet kas nors jurkrankli :?: :D
Berods taip vadinamas didysis kormoranas :D


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-05-02 09:12 (Pir) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-12-30 10:33 (Ket)
Pranešimai: 602
Miestas: Utena
(Teksto autorius nezinomas)
Genys turi snapa. Snapas yra genio nuosavybe. Juo kalenama. Jei genys
nekalena, tada jis miega arba yra mires. Nekalenti genys negali.
Kadangi snapas vis nusveria. Kai genys kalena, visam mishke girdeti.
Jeigu garsiai - geras, vadinasi, genys. Jeigu negarsiai - blogas, nevykes
genys.
Genys gali shokineti nuo shakeles ant shakeles taip pat
vikriai, kaip jureivis nuo bramselio ant bugshprito. Meistrishkai mestas
genys lekia ne mazhiau 30-ties
metru, susminga iki juosmens ir kybo dvi valandas. Geniu nuomone visada
neigiama.
Stiprus genys gali kalenti uzh du. Gigantishkasis genys (gamtoje
nesutinkamas)
gali uzhkapoti nedideli drambli.
Sinchroniniai geniai veisiasi tik Australijoje ir dirba poromis, grandimis
ir t. t., netgi pulkais. Geniu gimimo diena - penktadienis.
Genio pajegumas - 250 decibelu, arba 40 rentgenu, arba 150 voltu, arba 4
kelmai.
Litriniame stiklainyje genio
nuskandinti neimanoma. Genys patinas,
pagamintas ish gelzhbetonio masteliu 32 : 1, yra puikiausias
paminklas uoshviui. 200 geniu, suklijuotu vienas su kitu i viena linija,
jau savaime yra prabangus reginys.
Ispanishkasis shventyklinis genys yra vienintelis pasaulyje kramtantysis
paukshtis, o jo patele, pasak prietaru, sugeba trimis ketvirciais savo kuno
ishlisti ish
dreves.
Gyvas genys nuo paprasto skiriasi temperatura ir darbingumu.
Pozheminiai geniai kalena visishkoje tamsoje, uzhsimerke, ish atminties. Ju
proteviai buvo
ikrite i shulini pamushti geniai.
Pamishe geniai nesudaro atskiros rushies, taciau ju kiekis bet kurioje
populiacijoje - 77%. Rozhinis giedantysis genys, kaip ir jo shokantysis
gentainis, sutinkamas pagrindinese alkoholiku susiburimo
vietose.
Aishkios hierarchijos tarp geniu nepastebeta, nors
stambus genys gali laisvai uzhkapoti smulku. Ishorinio pavojaus atveju
geniu kolonija kol kas nenustatytu budu ishskiria ish savo tarpo
virshininka (paprastai majora) ir jo vadovaujami ginasi. Atremus pavoju toks
genys tampa pelikanu ir palieka kolonija.
Senoves Rusioje geniai tarnaudavo kunigaikshciu pirtyse vaikshciojanciomis
drabuzhiu kabyklomis, grusti ir rauginti geniai budavo bet kurio stalo
puoshmena, o ypatingo grozhio dvigalvis genys tapo ju
dabartinio herbo prototipu.
Beveik visi miesto geniai yra vienkartiniai, su plastikiniais snapais 9/12
ir turi kintama sparno geometrija. Pramoninis pneumatinis genys vis dar
kelia gincu tarp ornitologu. Ypac daug abejoniu kelia jo
Sugebejimas atsigaminti, nors Kuzbase vadinamieji spyruokliniai geniai
Didzhiuliais pulkais tupi visuose medzhiuose ir kartu su kalbanciomis
papugomis netgi naudojasi kai kuriomis pilietinemis teisemis.

p.s. ir jus skaitote tokias nesamones???
Tik geniai taip
gali:)))


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-05-02 10:09 (Pir) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-06-20 12:27 (Sek)
Pranešimai: 378
Miestas: Vilnius
o, pasirodo sitie tekstukai jau net ir svedija pagaliau pasieke 8)
dar vienas:

APIE ZVERELIUS

Lokys buvo apsileides, shleivakojis ir purvinas zhveris. Bet geresnes shirdies uzh ji nebuvo visame mishke. Tachiau zhverys pastebedavo tiktai jo ishore, lokys del to labai isizheisdavo, juos gaudydavo ir zhiauriai suspardydavo. Del to zhverys jo nemego. Nors jis buvo labai geras. ir linksmas. Jam patikdavo kresti pokshtus. Del tu pokshtu kiti zhverys greitai pradejo jo neapkesti ir mushti. Taip, sunku gyvenime buti geru ir linksmu.
Vilkas irgi buvo pasileides ir purvinas. Ir dar jis buvo labai piktas ir zhiaurus. Bet zhverys nejaute jam neapykantos ir jo nemushe. Todel, kad vilkas mire dar ankstyvoje vaikysteje. Todel, kad lokys gime ankschiau uzh vilka. Taip, gerai kai Geris nugali Blogi.
Zuikis irgi buvo piktas ir zhiaurus. Ir purvinas. Ir dar jis buvo bailys. Zuikis niekuomet niekam nekrete niekshybiu. Nes bijojo. Tachiau vis tiek visi ji stipriai mushdavo. Todel, kad blogis visuomet turi buti nubaustas.
Ir genys taip pat buvo piktas ir zhiaurus. Jis nemushdavo zhveriu, nes neturejo ranku. Todel savo ituzhi jis ishliedavo ant medzhiu. Jo irgi niekas nemushe. Todel, kad negalejo pasiekti. Karta ji mirtinai uzhspaude nuvirtes medis. Mishke sklido kalbos, kad medis atkershijo. Po to zhverys ishtisa menesi bijojo shlapintis ant medzhiu. Jie shlapindavosi ant zuikio. Zuikis pershalo ir numire. Visiems buvo aishku, kad del visko kaltas genys. Bet jo niekas neliete. Nes negalejo ishkrapshtyti ish po nuvirtusio medzhio. Taip, Blogis kartais lieka nenubaustas.
Kurmis buvo mazhas ir aklas. Jis nebuvo piktas. Jis tiesiog gerai dare savo darba. Tai jis pagrauzhe medi, kuris uzhvirto ant genio. Apie tai niekas nesuzhinojo, todel jo ir nesumushe. Ji apskritai mushdavo retai.
Dazhniau gasdindavo. Bet ji buvo labai sunku ishgasdinti, nes jis buvo aklas ir nemate, kad ji gasdina. Kai nepavykdavo ishgasdinti kurmio, zhverys labai susikrimsdavo. Ir mushdavo loki, nes jiems budavo labai
apmaudu. Karta lokys taip pat sumane ishgasdinti kurmi. Bet kurmis neishsigando. Nes lokys ji uzhmushe. Netychia. Tiesiog lokys buvo labai nerangus. Ir zhverys ji labai stipriai sumushe. Nezhiurint i tai, kad lokys teisinosi norejes pajuokauti. Blogai, kai tavo juoku niekas nesupranta.
Lape buvo labai gudri. Ji galejo lengvai apmauti bet ka. Kai jai tai pasisekdavo, jos nemushdavo. Bet kartais jai nesisekdavo. Ir ja mushdavo. Mushdavo visas mishkas. Ir tuomet ji jau negaledavo nieko apgauti. Todel, kad labai sunku ka nors apgauti, kai esi mushamas. Karta ja sumushe mirtinai. Taip, gyvenime visa laika teisybe atsiskleidzhia.
Shernas buvo didelis, stiprus ir baisus. Visi jo labai bijojo. Ir todel ji mushdavo tik visas mishkas kartu. Arba tiesiog apmetydavo akmenimis. Shernas shito labai nemego. Ir karta nakti jis paslepe visus akmenis mishke. Uzh tai ji labai stipriai sumushe. Nuo to laiko shernas niekuomet neslepdavo akmenu. Tiesa sako - yra laikas rinkti akmenis ir yra laikas ju neliesti.
Ozhys nebuvo nei piktas, nei geras. Jis tiesiog buvo skundikas. Jis dazhnai iskusdavo ka nors. Ir ji mushti bijojo. Tachiau tokiu elgesiu jis visiems ikyrejo. Ir tuomet ji sumushe mirtinai. Todel, kad jis vis tiek butu mires nuo senatves. Kada nors. Kai ozhys mire, lokys graudzhiai verke.Nes jis paslapchiomis mylejo ozhi. Taip, meile pikta, pamilsi ir ozhi.
Ezhiukas buvo mazhas ir dygliuotas. Jis badesi. Jis nebuvo piktas, tiesiog tokia jo prigimtis. Del to ji mushdavo tik per pilva. Ezhiukui tai nepatiko ir jis eme skustis plikai. Nuo tada ji eme mushti kaip visus kitus. Taip, labai sunku buti kitokiu.
Skunsas buvo beveik toks pats kaip zuikis. Bet tik labai smirdejo. Jo kvapas buvo nepakenchiamas. Ji mushdavo ikishe i celofano paketa. Tada kvapas buvo ne toks stiprus. Karta buvo skunso gimtadienis. Jis
sukviete visus zhveris, nes buvo godus ir mego dovanas. Ir zhverys padovanojo jam nauja celofano paketa. Ir stipriai sumushe ji, iki samones netekimo. Ir skunsas pakete uzhduso. Taip ji ir palaidojo. Neisheme ish paketo. Labai tolimam mishke.Nes mires skunsas dar labiau smirdejo. Paskui atejo labai tolimo mishko gyvebntojai ir visus stipriai sumushe. Jiems nepatiko negyvo skunso kvapas. Taip, su kaimynais reikia gyventi taikiai.
Zhiurkenas taip pat buvo labai godus. Ir turtingas. Jei jis butu dalinesis savo turtais, jo nebutu taip smarkiai mushe. Bet jis buvo labai godus. Uzh tai ji mushdavo stipriai. Ir jam vis tiek tekdavo dalintis. Ir jis graudzhiai verkdavo. Taip, turtuoliai irgi verkia.
Liutas buvo zhveriu karalius. Jis valde mishka. Karaliu mushti negalima. Toks istatymas. Tachiau zhverys seniai spjove i istatymus. Jie mushdavo ir liuta. Ne uzh ka. Todel, kad taip jau priimta.


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-06-02 09:56 (Ket) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-11-10 14:50 (Tre)
Pranešimai: 508
Miestas: Raseiniai
Nusipirkau Juozo Čepelės knygą ,,VAndeniu ir pėsčiomis po Nemuno baseiną". ten yra nuotrauka ,,Lietuvos tarzano išugdytas jauniklis erelis žuvininkas". Mano galva ten elementarus (t. y. paprastasis) suopis nufotkintas. GAl kas pastebėjot?


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-06-02 14:10 (Ket) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-06-25 19:22 (Pen)
Pranešimai: 806
Tikrai :shock: turiu sia knyga jau seniai, bet to nepastebejau.


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-07-11 06:36 (Pir) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-06-09 10:46 (Tre)
Pranešimai: 8
Miestas: Vilnius
ciatata iš straipsnio "Žuvinto rezervate- daugiau laisvės žmonių veiklai", Delfyje:

"Šiame regione žmogaus užveistos kanadinės undinės pridaro daug žalos."

tai štai, pasirodo, kur undinės gyvena :shock: :lol:


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-07-17 20:21 (Sek) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-01-09 11:47 (Sek)
Pranešimai: 1492
Miestas: Birzai
Ir zinok gi zmogus kur ju ieskoti :? :lol:


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-07-17 21:05 (Sek) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-06-25 19:22 (Pen)
Pranešimai: 806
bet, kad ten parasyta audines :?
citata is to paties straipsnio:
„Mes turime saugoti gamtą, bet jei ten negali žmogus įeiti – tai nėra gerai“, – sako rezervato direktorius Arūnas Pranaitis."
:o :o :o


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-07-17 23:40 (Sek) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-04-16 22:58 (Šeš)
Pranešimai: 383
Miestas: Vilnius
:) :)


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2005-08-01 10:03 (Pir) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-11-10 14:50 (Tre)
Pranešimai: 508
Miestas: Raseiniai
PAskaitykit sestadienio Lietuvos ryta kur apie kormoranu naikinima raso. Nu tokiu nesamoniu seniai neskaiciau :lol: :evil:


Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 86 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 5 Kitas

Visos datos yra UTC+02:00


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 13 ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Limited