Lietuvos ornitologų draugijos forumas

Visiems, kas domisi paukščiais
Dabar yra 2024-03-19 12:50 (Ant)

Visos datos yra UTC+02:00




Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 112 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 5 6
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 19:22 (Ket) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2009-04-02 11:32 (Ket)
Pranešimai: 4
Keista, bet vis tiek apart Egles, nieks nesuprato, kodėl buvo kreiptasi į Jūsų forumą. Gaila, bet nustojus pilstytis purvais, vis tiek nenorit suvokti esmės - nieks nesiveržia į saugomas teritorijas vien dėl veržimosi.
Ir minėti straipsniai - vienas kitam prieštaraujantys... Grubiai tariant - motorlaiviams į Krokų lankos ežerą įplaukti galima. Buriniai laivai tuo pat priskiriami prie ypač gamtą žalojančių!
Buvo pasiteirauta - gerbiamieji, kaip Jūs manote, kuo gali burlaivis labiau pakenkti perintiems paukščiukams, nei motorlaivis su lėbaujančiais girtais tautiečiais. Ar buvo Jūsų prašyta eiti mitinguoti prie AM? Ar buvo prašyta išduoti leidimus?
Deja - atsakymai, net neįsigilinus į esmę - švelniai tariant šokiravo. panaudoti palyginimai ir alegorijos - atleiskite - inteligencija net iš tolo nekvepia.
Gaila - atėjom pagalbos, buvom užsipulti ir su purvais sumaišyti. Ir nereikia stebėtis, kad su Jumis bendraujama lygiai taip pat, kaip ir Jūs...
Dabar suvokiu kodėl tiek draudimų - jeigu tokios inteligencijos žmonės bando saugoti gamtą - ją visą spygliuota viela reikia aptverti - nes supratimo, kad gamtoje galima išsitekti visiems - ir gyvūnams ir paukščiams, ir žmonėms - šio forumo "ornitologų" ( ne visų - reikia pastebėti kad atsirado žmonių bandančių susivokti apie ką diskutuojam )galvose niekad nebuvo.

Pabaigai norėčiau pasakyti - buriuotojai matyt vieni iš nedaugelio, savo kailiu nuolat patiria ir puikiai supranta - žmogus niekados nenugalės stichijos. Tuo pačiu, tik perplaukęs audringą jūrą, gali suprasti, kiek galinga ir tuo pačiu trapi yra gamta. Buriuotojai tuo ir išsiskiria iš kitų - jie stengiasi prie gamtos ir stichijos prisitaikyti. Ir nieko nebūna jūroje malonesnio, kai ant tavo laivo nutupia paukštelis. O tokių mielų pakeleivių esu turėjęs ne vieną, ir ne du.

P.S.
Jeigu atsiras tikrų paukštelių mėgėjų, norėčiau išsiaiškinti, vieno paukštelio pavadinimą. Su jais teko susidurti į rytus nuo Bornholmo salos, tačiau jau tolokai ( apie 60 - 80 km ) nuo krantų.
Paukštuko nuotrauka:
http://www.minija.com/naujienos/sparnuotoji-misle


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 19:30 (Ket) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-01-02 21:28 (Sek)
Pranešimai: 596
Miestas: Vilnius
Paprastasis nykštukas


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 19:52 (Ket) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2009-04-02 11:19 (Ket)
Pranešimai: 1
Miestas: Vilnius
Gerbiamieji!
Ši diskusija įsiplieskė dėl mano kaltės. 2004 metai, pradėjus gyvuoti Klubo MARIŲ BURĖS Minijos kaimo jachtų uostui, aš surinkau visą teisinę informaciją apie apribojimus plaukioti Nemuno deltoje (esu jachtų techninės priežiūros inspektorus), tam, kad galėčiau ją pateikti klubo nariams. Nustebau radęs, kad Krokų lankoje draudžiama plaukioti tik savaeigėmis priemonėmis. Iki tol ten įplaukti buvo draudžiama aplamai. Praleidęs ten pusdienį, sudaręs gylių jurlapį pamačiau, kad joje yra 1,5jurmylės ilgio ir maždaug 0,8 jm pločio akvatorija su 2-2,4 metru gyliu. Nustebino tai, kad ten beveik nėra jokių paukščių. Jie telkiasi tik įlankoje prie Purvalankio, maždaug 1jm nuo minėto ploto. Apklausus buriuotojus pasirodė, kad apart klubo įkurėjo, Andriaus Varno, ten nieks nėra buvęs. Ramuma, jokios gyvybės, lygus vėjas (aplink nėra aukštų medžių). Kilo mintis parodyti ją ir kitiems. Bet prispausti klubo įsikurimo rūpesčių, tik 2007 metais sugebėjome surengti pirmą Nemuno deltos burinių laivų regatą, kurios vienas etapų KL. 24 jachtos vienai valandai įplaukė į KL , apilaukė 2 jm ratą ir išplaukė. Taigi apie 100 buriuotojų pirmą kartą pamatė KL. Apie regatą buvo informuotos visos žinybos, t.t. parko direkcija ir saugomų teritorijų tarnyba. Niekas jokių priekaištų bei draudimų nepareiškė. Gerokai po regatos, peržiūrėdamas įvairius su buriavimu susijusių įstatymų pakeitimus ir papildymus, atradau, kad po 340 dienų (2005 m) po minėto įsakymo paskelbimo prie žodžio "svaeigės" atsirado ir žodis "burinės". Ir visa ši diskusija atsirado todėl, kad bandydamas išsiaiškinti kodėl šis žodis atsirado, gavau atsakymus, vertus Ilfo ir Petrovo plunksnos. Du gražiausius paminėsiu "kaip privatus asmuo negalite keliauti vandens turizmo tikslu, jei neturite keleivių vežimo, maitinimo ir apgyvendinimo laivuose licencijos", " kuo didesnis laivo variklio galingumas, tuo žalingas poveikis aplinkai(gamtai) mažesnis". Kitų gal nevardinsiu.
O dabar pasiūlymas. Klubas jachtų uosto žemę išsinuomavęs 99 metams, man dievulis gal dar leis kokį dešimtmetį pagyventi. Jei kas nors iš ornitologų sutiks sudaryti moksliškai pagrįstą paukščių stebėjimo Krokų lankos ežere programą ir man jai įgyvendinti nereikės sugaišti per navigaciją (nuo gegužės iki spalio ) daugiau nei 10-15 dienų, pasižadu iki smerties tai atlikinėti savo malonumui ir Nemuno deltos labui. Visą savo gyvenimą užsiiminėjau moksliniais tyrimai ir eksperimentais, tiesa, stiprumo mechanikos (labiau žinomos medžiagų atsparumo vardu) srityje.
Jei mane palaikys bendraklubiai, dienų skaičių gal pavyks padidinti. Visuose mano gautuose atsakymuose yra remiamasi įvairių autoritetų nuomonėmis. Mano tyrimų srityje nuomonės prasideda ten, kur baigiasi žinios.

Mano pavardė Arūnas Speičys, esu jachtos RAGANĖ kapitonas. Man galima rašyti e.p. aras(eta) minija. com

_________________
Aras is Minges


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 19:55 (Ket) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2006-04-05 20:27 (Tre)
Pranešimai: 902
Aš nešikišau į diskusiją, nes neturiu nei vienoj, nei kitoj srity kompetencijos. Alda kaip tik, nors ir įkyriai klausinėjo ir matyt nesigilino suprasti kas jam sakoma, bet išliko gana mandagus. Ir susidariau neblogą įspūdį apie žmogų, kuris tiesiog nori info.
Tuo tarpu Storminis su tokiais pareiškimais
Cituoti:
Labai norėčiau likti taktiškas... bet kaip supratau, čia pirmaisiais smuikais groja žmonės, turintys tam tikrų psichologinių, o gal ir psichinių problemų....
mano nuomonę apie buriuotojus kardinaliai pakeitė (tikiuosi ne visi tokie). Alegorijos ir palyginimai yra viena, o tiesioginiai įžeidinėjimai yra visai kas kita :/. Jeigu žmogaus nuomonė nesutampa su tavo, tai nereiškia, kad turi psihologinių ar psichinių problemų. Kitų nuomonę reikia gerbti, nes kaip jau das rašė dauguma čia yra paprasti gamtos mėgėjai ir nekompetetingi atsakyti šituos klausimus, o tie kas turi kažkokių žinių bent jau stengėsi ir 'ligoniais' oponentų nevadino.
Cituoti:
Deja - atsakymai, net neįsigilinus į esmę - švelniai tariant šokiravo. panaudoti palyginimai ir alegorijos - atleiskite - inteligencija net iš tolo nekvepia.
šokiravo? O jūsų pats pirmas postas daugumą turbūt įžeidė.
Cituoti:
P.S.Jeigu atsiras tikrų paukštelių mėgėjų, norėčiau išsiaiškinti, vieno paukštelio pavadinimą.
ir ką jūs norite pasakyti? kad visi kurie turi kitokią nuomonę jau yra 'netikri' gamtos/paukšelių mylėtojai?

Palaikau konstruktyvų dialogą, kurio čia nebuvo ir keli tikrai kompetetingi žmonės tiesiog sugaišo savo laiką. Linkiu atversti naują puslapį ir pradėti tikrą normalų dialogą, tada gal mus buriuotojai paplukdins, o mes jiems papasakosim apie paukščius :wink:


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 20:38 (Ket) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2009-04-02 11:32 (Ket)
Pranešimai: 4
Maxtrox:
Ar atidžiai viską perskaitėte nuo pradžių? Nepastebėjote kiek buvo purvelio išdrabstyta ant buriuotojų galvų iki mano pasisakymo?

Atėjom pagalbos - pataikėm į .... pagiežingų liežuviautojų ratelį. Konstruktyviai galima buvo galima bendrauti nuo pat pradžių.

O tie kas turi tvirtą ir argumentuotą nuomonę, jos kardinaliai nekaitalioja.
Turiu savo nuomonę apie gamtininkus, ornitologus ir šeip gamtą mylinčius žmones. Jeigu įdomu - tai puiki nuomonė, apie puikius ir savo tikslui pasišventusius žmones.
Ir ši diskusija tos nuomonės niekaip nepakeitė.
Tik įsitikinau, kad užeita ne į tas duris. Ne pas tuos kreiptasi pagalbos....


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 21:02 (Ket) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-11-11 11:38 (Pen)
Pranešimai: 1694
Miestas: Trakai
Cituoti:
Maxtrox:
Ar atidžiai viską perskaitėte nuo pradžių? Nepastebėjote kiek buvo purvelio išdrabstyta ant buriuotojų galvų iki mano pasisakymo?

Atėjom pagalbos - pataikėm į .... pagiežingų liežuviautojų ratelį.
Tik įsitikinau, kad užeita ne į tas duris. Ne pas tuos kreiptasi pagalbos....
Na jau na...Gal ne viskas taip blogai :wink: .
Kad aistros aprimtų,siūlau 12 val.pauzę šioje diskusijoje.Aprimsim visi,perskaitysim,ką parašėm...Gal kam šiek tiek ir gėda pasidarys :wink: .Tai irgi būtų į naudą.Sutinkat?


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 21:12 (Ket) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2009-03-28 15:55 (Šeš)
Pranešimai: 27
Storminiam: Nesutinku kad ne ten kreiptasi. Kiek gaila kad pritrūkai
kantrybės ir leidaisi išprovokuojamas. Nors gal išėjo ir į gera

Juk pačiame forumo puslapio viršuje didelėmis ir gražiomis raidėmis parašyta LOD - Lietuvos Ornitologų draugija, juk taip?

Tai kurgi tada apie paukščius ir paukščių apsaugai svrbias teritorijas klausinėti?

Taip pat sutinku ir su nuomone kad diskusija išsisėmė ir nieko naujo nebebus, nes to naujo jau sulaukiau - Arūnas Speičys savo pasiūlymą pateikė (aš tokio žingsnio padaryti negalėjau, neturiu jachtos ir nesu klubo narys), tačiau jei Arūno pakvies neatsisakysiu prisidėti

Dabar LOD eilė, palaukim ir pamatysim kas toliau...

O man, priešingai nei das ir dar keliems kitiems, sugaišto laiko negaila

alda
p.s.
čia paskutinis mano laiškas,
das gali ištrinti įrašus apie mano registraciją...


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 21:33 (Ket) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2004-05-28 12:37 (Pen)
Pranešimai: 848
Miestas: Vilnius
Iš tiesų įdomiai susiklostė situacija. Pažįstu daugumą forumiečių, rašiusių šioje diskusijoje, ir nemanau, kad jie būtų susidūrę su psichologinėmis problemomis. Žinoma, buvo laikai, kai ornitologai buvo laikomi keistuoliais dėl savo pomėgio, bet tik keistuoliais, o ne psichais. Ir štai atsirado Storminis, kuris paaiškino kas yra kas... Sakyčiau, niekas čia taip purvais nesidrabstė, tiesiog užėjo ne ne į tas duris, o ne taip užėjo. Jeigu būtų iškart parašyta visa esmė, o ne remiantis atskiromis citatomis ir būtų nereikėję spėlioti Aldos tikslų, tai ir pokalbis būtų buvęs naudingesnis. Šiame forume jau yra buvęs ne vienas bandymas išnaudoti čia rašančių ornitologų nuomonę savo reikmėms, kurios, švelniai sakant, n visuomet sutampa su gamtosaugos idėjomis.
Lenkiu galvą prieš Arūną Speičių - jei diskusija būtų prasidėjusi bent nuo panašaus turinio žinutės... Tikiu, kad diskusija būtų pasibaigusi gražiu bendradarbiavimu. Nors dar ir ne vėlu, tik reikia susilaikyti nuo tolimesnių įžeidinėjimų ir apsiraminti nuo senų. Taigi, aš palaikau Eglės siūlymą skelbti 12 val. pertrauką :) Po jos galima tęsti bendravimą ir, jau kaip moderatorius, pažadu, kad prasidėjus tarpusavio įžeidinėjimams ar kažkam panašaus, trinsiu žinutes be perspėjimo. Dėl pasikartojančių įžeidinėjimų blokuosim rašantįjį.
Todėl iki balandžio 3 dienos 10 val. ryto prašome pailsėti. Visi pranešimai, bandantys įplieksti diskusiją, bus trinami. Taip pat ir naujai šiame forume kuriamos temos šiuo klausimu. O nuo 10 val. visų laukiame tolimesnei diskusijai.


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2009-04-02 22:45 (Ket) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-01-02 21:28 (Sek)
Pranešimai: 596
Miestas: Vilnius
Cituoti:
... kaip moderatorius, pažadu, kad prasidėjus tarpusavio įžeidinėjimams ar kažkam panašaus, trinsiu žinutes be perspėjimo. Dėl pasikartojančių įžeidinėjimų blokuosim rašantįjį.
Na pagaliau... :) ačiū Remigijui
---------------------------------------------------------
sorry... gal biski neįtemą ;) ...
Naršant iternete, daugumoje lietuviškų forumų pritrenkia dalyvių infantiliškumas, įžeidinėjimai, nepagarba kitam ir nepakantumas kito nuomonei. Apie internetinius straipsnių komentarus apskritai geriau patylėti :oops:... Užsienio forumų diskusijose tokie ekscesai gerokai rečiau pasitaiko. Laimei, dažnai tenka pasidžiaugti mūsų Birdlife forumiečių tolerancija, kompetencija, profesionalumu. Nenoriu moralizuoti kai kurių forumo senbuvių kurie "užkibo" ant temos autoriaus išprovokuoto "bendravimo stiliaus", bet kita vertus gerbdami save ir kitus negalime nuolankiai stebėti vieno šiandieninio "audringo" chamizmo. Šiuo atveju forumo administratoriai - moderatoriai turėtų reaguoti ryžtingiau ir nedelsiant pašalinti tokius pasisakymus, temas, o gal ir dalyvius.


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-04-21 15:49 (Tre) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010-04-20 11:15 (Ant)
Pranešimai: 1
Aplinkos ministras išleido naujos redakcijos įsakymą (Valstybės žinios, 2010-03-23, Nr.33-1584):

"...Vieną kartą per metus, tačiau ne anksčiau kaip rugpjūčio 1 d. Krokų lankoje vandens turizmo (pažintine) trasa nužymėtu maršrutu gali būti organizuojamas burinių plaukiojimo priemonių regatos apžvalginis plaukimas. Plaukimas turi būti suderintas su Nemuno deltos regioninio parko direkcija, kuri informuoja Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentą."

Manau tai žingsnis pažangos keliu...

Algirdas Daukus


Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2010-04-22 09:57 (Ket) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2005-11-11 11:38 (Pen)
Pranešimai: 1694
Miestas: Trakai
Ech, jau buvau beveik pamiršusi šią diskusiją :) . Puiku, palinkėsiu jums gražaus, paukščiams žalos nedarančio ir sankaupų (jei jos jau tuo metu bus) nebaidančio plaukimo.


Į viršų
StandartinėParašytas: 2014-04-04 08:30 (Pen) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-04-02 20:29 (Šeš)
Pranešimai: 496
Miestas: Vilnius/Marijampolė
http://www.minija.com/naujienos/pauk%C5 ... empionatas

http://www.vejo3.lt/2014/04/pokalbiuose ... nitologai/

http://lbs.lt/en/lietuvoje/734-buriuotoj-pokalbiai.html


sena tema atgaivinama. Persikelia i gyvus debatus.


Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 112 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 2 3 4 5 6

Visos datos yra UTC+02:00


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Limited