Lietuvos ornitologų draugijos forumas

Visiems, kas domisi paukščiais
Dabar yra 2024-03-19 06:01 (Ant)

Visos datos yra UTC+02:00




Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2016-04-19 09:55 (Ant) 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2005-09-05 00:16 (Pir)
Pranešimai: 541
Miestas: Vilnius
Lietuvos ornitologų draugija (LOD) kartu su Suomijos ir kitų šalių draugijomis rengia neformalias paukščių stebėjimo varžybas bokšteliuose. Šių varžybų mintis yra gerai praleisti laiką stebint paukščius gamtoje, o taip pat populiarinti paukščių stebėjimą visuomenėje. Suomijoje tokios varžybos vyksta jau keli metai ir pritraukia daug dalyvių - pernai dalyvavo virš 300 komandų skirtinguose stebėjimo bokšteliuose, o šiemet jau užsiregistravo virš 200 komandų. Informacija apie varžybas Suomijoje (tik suomiškai) - http://www.birdlife.fi/tornientaisto/. Tuo pačiu laiku varžybos vyksta ir Švedijoje bei Danijoje.

Lietuvoje šios varžybos rengiamos pirmą kartą. Jos taip pat skirtos paminėti pasaulinę migruojančių paukščių dieną, kuri šiais metais skirta kovai su nelegaliu paukščių žudymu bei prekyba. Būtent gegužės 10 d. ir artimiausiais savaitgaliais daugelyje pasaulio šalių ornitologai ir gamtosaugininkai numato įvairius renginius, skirtus migruojančių paukščių apsaugai, jai kylančių problemų viešinimui bei susidomėjimo sparnuočiais populiarinimui. Šių metų pasaulinės šventės šūkis „.... ir kada padangės taps tylios?“. Nuo 2006 metų, kuomet pradėta švęsti Pasaulinė migruojančių paukščių diena, daugiau nei 130-je šalių buvo suorganizuoti įvairūs jai skirti renginiai. Tikimės, jog šiais metais juose dalyvaus daugybė žmonių ir organizacijų visame pasaulyje, o paukščių apsauga taps ne tik efektyvesnė, bet ir įgys daugiau šalininkų. To siekia ir LOD, organizuodama pirmąsias šalyje paukščių stebėjimų bokšteliuose varžybas. Daugiau informacijos apie šių metų pasaulinei migruojančių paukščių dienai skirtus renginius, šių metų akcijos tematiką bei aktualias naujienas surasite tam skirtoje svetainėje: http://www.worldmigratorybirdday.org

Minėtos varžybos vyks šeštadienį, 2016 m. gegužės 7 dieną, nuo 5 val. ryte iki 13 val. po pietų. Varžybų trukmė 8 valandos. Su varžybų taisyklėmis galima susipažinti http://birdlife.lt/upload/user_uploads/ ... sykles.pdf.

Bokšteliai ar platformos komandoms priskiriami registracijos metu, t. y. komanda anksčiau atsiuntusi registracijos anketą bus užregistruota konkrečiame bokštelyje, o vėliau užsiregistravusiai komandai bus pasiūlyta pasirinkti kitą stebėjimo bokštelį ar platformą. Todėl kviečiame registruotis kuo greičiau atsiunčiant registracijos anketą el. paštu lsniauksta@gmail.com iki 2016 gegužės 2 d.

Renkantis bokštelį ar platforma galima vadovautis parengtu žemėlapiu - http://arcg.is/1TTdkDr . Komandos gali rinktis ir kitus bokštelius, nurodydamos jų aprašymą ir vietą registracijos anketoje.

Komandos turi pranešti stebėtų paukščių rūšių skaičių iš karto po varžybų, ne vėliau kaip iki 14 val. paskambindamos ar atsiųsdamos SMS varžybų koordinatoriui telefonu +37068621857. Užregistruotų paukščių rūšių sąrašą komandos turi atsiųsti el. paštu lsniauksta@gmail.com iki 2016 gegužės 10 d. Nugalėtojai bus paskelbti draugijos portale (http://www.birdlife.lt).


Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 

Visos datos yra UTC+02:00


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 0 ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Limited