Lietuvos ornitologų draugijos forumas

Visiems, kas domisi paukščiais
Dabar yra 2026-10-08 19:56 (Ket)

Visos datos yra UTC+02:00

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1923 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 … 10 11 12 13 14 … 97 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-09 17:41 (Pir) 
Atsijungęs

Pyragą aš šendien irgi kepsiu :lol: , o karklažvirblių galiu kam trūksta perleist kokia vieną kita dešimtį , naminius baigia išgyvendint, tie vargšai eilėj prie lesyklos laukia , arba dėl pastogių pešas , čirškia visas namas :lol: , tik plunksnos į šalis lekia , ir pastogės bilda :shock:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-09 17:46 (Pir) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Oooii Elmarai...pribaigs tave tie zvirbliai, nugriaus trioba :lol:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-09 17:51 (Pir) 
Atsijungęs

Cituoti:
Oooii Elmarai...pribaigs tave tie zvirbliai, nugriaus trioba :lol:
Va va - ir aš taip manau. Gal teko skaityti Stephen'ą King'ą? Ten tai geriausiai matyti ką žvirbliai reiškia :wink:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-09 17:54 (Pir) 
Atsijungęs

Lemputes nuo namo nukabinėjau , tai vos į galvą nuo naminių negavau :lol: , ko lendu prie pastogių , o d. zylės medžiuos sėdi ir žvirbliams morališkai , riksmais , padeda :lol: , tos irgi pastogėse miega , kad mūsų iš namų tik neiškrausto , bus paukščių namas Ramiojoj :lol:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 10:35 (Ant) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šiandien vėl malonus lesyklos siurprizas. :o. Su naujokių žaliukių pulkeliu,kurių skaičius jau pašoko virš 50, į lesyklą nusileido porelė kikilių ir net 5 šiaurės kikiliai - 4 spalvingi patinai ir patelė 8).Tiesa, užsibuvo neilgai,tačiau " sėmkės" aiškiai patiko, tad tikiuosi,kad dar pasirodys. Paukščių taip greitai daugėja,kad mes jau susikalėm erdvią lesyklą, į kurią greit parsivešim grūdinių pabirų,nes saulėgrąžų atsargos greitai senka :oops:. Ko norėt, per dieną paukšteliai suvartoja virš litro saulėgrąžų :D

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 10:39 (Ant) 
Atsijungęs

Ko norėt, per dieną paukšteliai suvartoja virš litro saulėgrąžų :D[/quote]

Tikiuosi ne gliaudytos saulėgrąžos :lol: Aš pripratinau kaime prie gliaudytų,tai gerai,kad dvi savaites ten nebūnu.uošvienė sakė,kad praeiti neįmanoma,labiausiai nepatenkinti bukučiai ir pilkosios zylės kai pasibaigia saulėgrąžos :lol: Vakar pripirkau su lukštais visą maišą,tegul pačios išsigliaudo :twisted: :lol:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 12:18 (Ant) 
Atsijungęs

Cituoti:
Tikiuosi ne gliaudytos saulėgrąžos :lol: Aš pripratinau kaime prie gliaudytų,tai gerai,kad dvi savaites ten nebūnu.uošvienė sakė,kad praeiti neįmanoma,labiausiai nepatenkinti bukučiai ir pilkosios zylės kai pasibaigia saulėgrąžos :lol: Vakar pripirkau su lukštais visą maišą,tegul pačios išsigliaudo :twisted: :lol:
Na pas tave ir išlepinti paukšteliai! :P Ech, kad man taip - sparniukus užsiauginti ir į tavo kaimo lesyklą glaiudytų saulėgrąžų paskanauti atplasnoti... :lol: Aš tai saviesiems nuo pat padžių TIK negliaudytas patiekiu :wink: Na, dar veteinarinėj vaistinėj ar kokioj zoopaduotuvėj kanapių su rapsais nuperku, pridedu avižinių ir grikių dribsnių - lesa kaip už Tėvynę :lol:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 12:34 (Ant) 
Atsijungęs

Siaip tai suzinojau, kad Svedijoje ir kai kuriose kitose salyse, yra ir lesyklu "Maratonas" :wink: . Gal frogmanui kitiems metams ir apie tai pagalvoti reiketu :wink: , butuvisai nebloga ziemos pauksciu apskaita.
http://www.artportalen.se/birds/feederwatch.asp
Cia Svediskas puslapis, nelabai jis patogus bet vis tiek galima susidaryti vaizdeli, Zemelapyje suzymetos visos prisiregistravusios lesyklos (aisku ju yra 100-tus kart daugiau :wink: .
Rusiu sarasas (kaireje) su keliose lesyklose ta rusis stebeta. Gali pasirinkti atskiras rusis, ir net menesius (BYTA MĀNAD). O jei paspausite:Till FĆgelborden...
Tai pateksite i lesyklu sarasa su kiek pauksciu per metus stebeta (kazkur zemiau ir manoji yra :lol: .
Raudonas grafikas rodo, kiek lesyklu su kokiu skaiciu rusiu yra prisiregistravusi.
O jei paspausite: 'Project FeederWatch'
Tai islysite i Amerikoniska puslapi. Sekmes paukstelius maitinant :lol: ir nepaikinkite ju pusfabrikaciais :wink: saulegrazas jie ir patys issigliaudo :lol:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 12:45 (Ant) 
Atsijungęs

O pas mane dendrocop'ų majoras :lol: apsilankė ir iškart prie pyragaičių puolė :roll: Toks be kompleksų 8)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 12:59 (Ant) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Taigi jeigu dar gliaudytom saulėgrąžom paukštelius šerti,tai jie visai nutuktų iš dyko buvimo :lol: Tegu gliaudo,tam dievas jiems snapą davė :)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 12:59 (Ant) 
Atsijungęs

„Mano“ zylės labiausiai mėgsta žemės riešutus (nesmulkintus kabinu tinkleliuose, į lesyklą beriu susmulkintus), kol yra riešutų, saulėgrąžas su lukštais išspardo (vėliau susirenka :D ). Ryte riešutų ieškoti jos atskrenda dar su tamsa (6.15- 6.30 :shock: , ypač savaitgaliais :D ), tenka paberti iš vakaro :wink:. Dar mėgsta „paukščių pyragą“, bet karklažvirbliai nemoka lesti pakabinto pyrago, jiems paberiu įvairių smulkių grūdų mišinio, beje, rapsų sėklas jie palieka lesykloj.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 13:15 (Ant) 
Atsijungęs

Cituoti:
[...] bet karklažvirbliai nemoka lesti pakabinto pyrago, jiems paberiu įvairių smulkių grūdų mišinio, beje, rapsų sėklas jie palieka lesykloj.
O manieji karklažvirbliai patirties iš zylių pasisėmė 8) ir pradėjo lesti pyagą :wink: . Tik aš jį taip pakabinu, kad virš šakelės būtų - tada yra "kėdutė", kur galima atsisėsti :lol: Mat karklažvirbliai civilizuoti: be kėdutės - nė iš vietos :lol: Žiūrėk, po kiek laiko ir šakučių su peiliais prireiks :roll: :lol:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 13:30 (Ant) 
Atsijungęs

Kaime aplinkui raistai,tai karklažvirbliai nelabai noriai lankosi :roll: Praeitą kartą tik du mačiau.
Pastebėjau,kad net liputis atsirado pakankamai gudrus,susirenka nuo pažemės ko pribyra iš pyrago.Labiausiai patinka aguonos :lol:
Kol nepateikiau pyrago,niekada nesilankydavo pilkosios zylės.Dabar daugiau nei didžiųjų :lol:
Didieji geniai tai kokie 3-4 pastoviai sukiojasi ir vaiko vienas kitą.Kai pasirodo genys pirmiausiai praneša bukutis piktai čiauškėdamas.Matyt didžiausiu konkurentu laiko :lol:
Gaila, kad tik kas antrą savaitgalį lankausi, gali būti, kad ir kokių naujų svečių atsirado :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 14:51 (Ant) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tik ką vištvanagis bandė nusinešti vieną iš trijų mano baltabruvių :( Laimė ataka nepavyko :D Strazdas nešė kudašių į tankias alyvas ir išvengė akivaizdžios mirties :lol: Vištvanagio patinukas-jauniklis,tad aiškiai pritrūko patirties :)

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 17:26 (Ant) 
Atsijungęs

Mano kieme irgi rušių pagausėjimas :D , obelyje palikau obuolius tai smilginis strazdas ir juodgalvės sniegenos vaišinosi , zylės irgi ragauja , anksčiau niekas nelietė :? , nors nuo rudens kabo .

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 17:56 (Ant) 
Atsijungęs

pas visus ziuriu apsilanko naujos rusys, o pas mane pauksciu gausu bet tik kelios rusys: 3 rusys zyliu, nuo vakar ir didysis genys skanestus atrado tai zylem tenka pasitraukti...
jokiu bukuciu, lipuciu niekur aplinkui nesimato, kazin kodel ar vietove nepatinka ar per daug katinu po kiema lanksto :?:
bet uztai uoliniu karveliu 60-70 kiekviena diena atskrenda pasimaitinti :)
geltonu startu ir karklazvirbliu taip pat pulkai 30- 40.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 18:35 (Ant) 
Atsijungęs

Pas mane Vilniuj net žvirblių nėra :( 6-as aukštas nepatinka.Užtai kaime Anykščių raj.atsigaunu :lol: ten prisižiūriu ir į bukučius ir į lipučius :wink:
Ką tik pasigaminau dar vieną lesyklėlę tik saulėgrąžom,iš 1,5l butelio :roll: :lol:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 20:20 (Ant) 
Atsijungęs

tie visi paukstukai pas mane ne Vilniuj lankosi, o Kedainiu raj.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 20:54 (Ant) 
Atsijungęs

Pas mane lankosi kokios 8 rūšys, tik gaila, kad kokie bukučiai, sniegenos ar lipučiai neužsuka, na bet gal kai žiema labiau įsigalės tai ir jie pasirodys...O va vištvanagis tai ir pas mane apsilankė.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-01-10 21:00 (Ant) 
Atsijungęs

gal Vingio parke Vilniuje bukučių prigaudyti :lol: Daug kur prikabinėta lašinių ir buteliuose nuo limonado priberta trupinių.Sekmadienį kai vaikštinėjau,tai stebėjausi jų drasumu :shock: ant lašinių atsitūpes maždaug už 5 metrų ir nebijo :lol:
O pas mane kaime,tai atsisėdu ant kėdės lauke prieš lesyklą už desėtkos metrų ir grožiuosi kaip susirenka saulėgrąžas o po to slepia liepose po žieve :lol:

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 1923 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 … 10 11 12 13 14 … 97 Kitas

Visos datos yra UTC+02:00

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 3 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Limited