Lietuvos ornitologų draugijos forumas

Visiems, kas domisi paukščiais
Dabar yra 2026-10-09 22:38 (Pen)

Visos datos yra UTC+02:00

Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 942 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 … 23 24 25 26 27 … 48 Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 09:44 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

O to Sony 75-300 objektyvo kaip manot - užtektų paukščiams pritraukti?

Kas dėl Olympus tai nelabai girdėjau paukščiams jis tinka bet taip teigė žmogus turintis Olympus 500 berods :roll:

Sony dar kitą objektyva siulo DT 18-200mm F3.5-6.3 (SAL-18200)
na kad jis rašo yra x11, t.y. gan daug traukiantis. Tik nelabai supratau ar tai daug ar nelabai ir ar daugiau nei 75-300. Tiesa su juo kaina 4500Lt. :x

Bet jūs vis apie Sony, o fotografai bent Lietuvoje ne mažiau kalba apie Pentax K100D, kuris turi nors ir mažiau pikselių, bet turi stabilizatorių korpuse, kas sako yra labai gerai fotkinant pritraukus. Be to jis pigesnis :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 10:20 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Del 75-300.As tokiu fotkinu,tik Canonu.Mazai.Dabar kaip tik ir ieskau,kaip cia 100-400 pigiau isigyt :lol: .As nezinau,kaip su Sony,bet Canon'as sitas tai turi dar ir daugiau rimtesniu minusu,kai pirkau,tai kaip ir tuos dalykus zinojau,bet tuo momentu brangesnio negalejau sau leisti,o fotografuoti su kazkuo norejau,tai galvojau,ai,bus gerai.Gerai nebebuvo pakankamai greitai :cry: ,taigi ieskau kito.100-400 irgi turi minusiuku,kiek skaiciau,gal kas palygint gali :?:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 11:01 (Pen) 
Atsijungęs

Canon EF 100-400mm F4.5-5.6L IS USM pagal visus atsiliepimus geras objektyvas :wink: Bet jo ir kaina apie 5000Lt :(

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 11:42 (Pen) 
Atsijungęs

Myletojau, Sony TURI stabilizatoriu korpuse (beje labai gerai ivertinta) ir ta jau kelis kartus tau bande pasakyti ir frogmanas :wink:
kitas dalykas 200mm niekada netrauks daugiau nei 300mm (sis skaicius is principo ir rodo pritraukima), bet ji reikia padalinti is 50 tada ir gausi tikraji pritraukima. Atitinkamai 18-200 trauks nuo 0.36 (tai yra tolins) iki 4 kart pritraukimo. Tuo tarpu 75-300 pritraukimas bus nuo 1.5x iki 6x.
Bet sis pritraukimas yra teisingas tik juostiniams fotoaparatams, digitaliniams dar reiketu padauginti ir kroop faktoriaus, kuris skirtingoms firmoms ir skirtingiems fotoaparatams skiriasi 8is principo tai priklauso nuo matricos dydzio, pvz sony sis faktorius bus 1.5x taigi tuos pritraukimus kuriuos jau parasiau dar reikia padauginti is 1.5.
tai gausi 18-200 bus 18*1.5/50-200*1.5/50 = 0.54x-6x
75-300 bus 75*1.5/50-300*1.5/50 = 2.25x-9x
O tai reiskia, kad su 18-200 vaizdo pritraukima tu galesi reguliuoti nuo puses karto nutolinimo iki 6 kartu pritraukimo.
su 75-300 tu galesi fotografuoti intervale tarp 2.25x-9x pritraukimo. Taigi jei turi ziuronuskurie didina 7 ar 8 kartus, tai gali isivaizduoti, kad su 18-200 naudodamas maksimalu pritraukima (200) tu vis tiek nesugebesi taip pritraukti, kaip matai per savo ziuronus. Jei naudojiesi 75-300 tai maksimaliai pritraukus pauksciuka gausi arciau nei matai per ziuronus :wink:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 12:01 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

O tai kaip suprasti tuomet šitai:

http://www.sony.lv/view/ShowProduct.act ... oom+Lenses
:roll:

Ir tai:

citata:
"Su 70-300mm objektyvu (beje, tai yra 4x zoom'as), uždėtu ant K100D, galėsi prisiartinti labiau, nei su FZ50. FZ50 ilgajame gale yra 420mm (35mm atitikmuo), o su tuo Sigma 70-300 uždėtu ant K100D turėsi 450mm (irgi 35mm atitikmuo)".
Priminsiu, kad FZ artina 12x, nors sakoma, kad tai nerealus skaičius...

Pas žvejį manau pritraukia pakankamai (aišku visomet norisi dar daugiau), išeina, kad 70-300 dar daugiau pritrauks? Bet Eglė sako jai mažai? :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 13:21 (Pen) 
Atsijungęs

Niekada neskaityk latvisku saitu :lol: :lol: :lol:
O jie ten tikrai grybauja. Siuo atveju 11 kartu, tai yra 200/18, kas reiskia, kad 200mm "galas" duos 11 kart didesni pritraukima, nei " 18" mm galas. bet tai nereiskia kad tai tikrasis pritraukimas, tai tik objektyvo sharakteristikos.
del citatos: tame ir beda kad paprastu fotiku kartai reiskia, ne pritraukimu karta, o kiek kartu skiriasi zemutine ir aukstutine ju riba. Kadangi zemutine riba beveik visuomet is tikruju tolina vaizda tai tada iseina kad visa skale pasislenka. Jei foto aparato objektyvas nei didintu nei mazintu, tuomet jo tiek kartai tiksliai atitiktu "ziuronini" priartinima.
Kas liecia zveji, tai manau, visu pirma, dali nuotrauku jis apkarpo
:wink: , tuo paciu padidindamas vaizda. Kitas dalykas jis turi siek tiek didesni nei 8 (8.4x) kartu padidinima, kas tik truputuka nusileidzia 300mm objektyvui (9x). Bet manau ir jis sutiks, kad normaliose situacijose (ne prie lesyklu) vis tiek mazoka pas ji zumu, del to jis ir piko (manau :wink:) konvekteri, kuris is kart (jei jis 2x) objektyva paverte, nebe 8.4x o jau virs 16.8x. Norint idealiai toki pati pritraukima gauti su veidrodine reiketu objektyvo ant kurio butu parasyta 560mm arba 280mm + 2x konvekteris arba 330mm + 1.7x arba 400mm +1.4x.
Zodziu nusipirkus 70-300 mm objektyva ir norint pasiekti zvejo galimybes (su konvektoriu) tau dar taip pat reiketu nusipirkti konvekteri (bet maziau didinanti nei jo) - apie 1.9x (bet tokio nera)
Baigiant FZ turi 8.4 karto "ziuronini pritraukima" , bet 12x skirtuma, tarp ta gali nufotografuoti maximaliai atitolinus ir maksimaliai pritraukus :wink:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 13:29 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tas mazai tai turbut visada mazai :lol: ,Fotkint jau galima,o jei dar prieisi arciau,tai ir visai nieko :? .Manes tas objektyvas netenkina ir pagal kitus kriterijus-truksta astrumo,neturi pilno rankinio fokusavimo ir tt.Nors ir su juo galima isgauti geras nuotraukas,cia dar reikia ir praktikos,ir meistriskumo :oops: :lol: .Bet,Myletojau,pasidomek ir kitais faktoriais,ne tik priartinimu,nes tuose rewiew raso tiesa 8) .Bent jau mano atveju,kokius minusus isskaiciau,pries pirkdama,tokie ir yra.O del tu 5000,tai va ir ieskau pigiau :lol: .Ne Lietuvoj,aisku.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 13:37 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Dar pridursiu :lol: .Nemanau,kad labai verta gundytis pasiulymais su dviem objektyvais.Nemanau,kad tie objektyvai patys geriausi :? ,gal geriau paciam issirinkti.Nors Canono kitinis nera jau toks blogas...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 13:50 (Pen) 
Atsijungęs

Das visiškai teisus - faktiškai visas foto apkarpau :wink:
Ne prie lesyklų, o lauko sąlygomis FZ30 esantis zoom'as tikrai labai mažai padeda :( Objektyviai vertinant konverteris irgi :? Su konverteriu niekaip nepasiekiu raiškumo,aštrumo,bet kadangi tai buvo dovana, o dovanotam arkliu į dantis nežiūrima :roll: :D

Aišku nesakau,kad su mano 12x zoom'u neįmanoma nieko doro nufotografuoti :roll: Reikia kantrybės ir tcykiai pasėdėt,galima ir visai nieko sumedžiot ekzempliorių :) ir ne tik prie lesyklų :wink:

Labai nemažai pasiskaitinėjau forumuose atsiliepimų apie objektyvą
SIGMA 50-500/4-6.3 EX DG HSM .Faktiškai tik geri atsiliepimai, o ir kaina apie 4000Lt (čia Lietuvoje)

Kadangi laiko daug turiu iki kitos fototechnikos pirkimo ,tai dabar excel susivedu visas dominančių objektyvų ir kamerų kainas .Be 6000Lt niekaip neišsisuku :evil: :(

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 14:53 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Dėkui už gerus atsakymus visiems!

Aš asmeniškai nežadu kol kas bent šiuo metu užsiimti fotografavimu rimtai, tačiau kadangi turiu galimybę praktiškai neinvestuodamas šį tą gauti, tai ir domiuosi ką galiu išspausti iš kokių 2500-3000 Lt geriausia tam tikslui.

Todėl man iškyla dar tokių klausimų:
1. Ar kaip Eglė minėjo gal neverta pirkti fotiko su dviem objektyvais, bet ar pavyzdžiui 70-300 tinka ir paprastam fotografavimui, ta prasme, pavyzdžiui kambaryje?
2. Kitas klausimas tai gal man geriau investuoti tuos pinigėlius į pirkimą tokio fotiko, kuris tiktų prijungti prie teleskopo, tai yra skaitmeninį, kuris turi mažą objektyvo skermenį, vartomą LCD, gal daugiau naudos gaučiau kai fotkinčiau per teleskopą, nes turiu teleskopą o fotkinimo įrangos prie jo ne?
Kita vertus, žiūrint žvejo darytas nuotraukas ir man tokių norisi :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 15:16 (Pen) 
Atsijungęs

1 su 70-300 kambary fotkinti galima, bet naudos is to nebus :lol: , fotkinsi tik veidus, jei sviesos uzteks :cry:. Nors jei kas nors graziai nosi krapsto, agl pavyks ir ispudinga nuotrauka padaryti :wink: . Kitas variantas jei pas tave kampariai bent po 10 metru.
As pats kambaryje naudoju 18-70 arba 50mm, bet pastarasis jau gerokai riboja galimybes ir vaiko visu ugiu jau nelabai galiu paimti, reikia atsitraukti, bet uz tai portretams labai tinka.
2. su kombinacija teleskopas + muiline tikrai imanoma labai geru nuotrauku padaryti, bet reikia ne tik moketi fotkinti bet ir labai daug kantrybes. Vidutinis rezultatas kompo ekrano tikrai nepuos :cry:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 15:36 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Nelinksmai čia kaip tai :roll: :D

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 15:37 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Pagal Myletojo komentarus ir pamastymus itariu, kad 300mm bus per mazai ;) sakau del to, kad su FZ serijos fotikais (kur 420mm), be tele konverterio rezultatai daznai nuvilia, kad ir parasyta 12x optical zoom :(

Prisipazinsiu, kad man paciam tikrai patinka teleskopas+fotikas, bet labai daznai norisi dar labiau pritraukti :P tik beda tame, kad turi labai ilgai sedeti vienoje vietoje, ir laukti kol pauksciukas pats priskris ;) ir 10 kartu is 15 kol issitrauki stovo kojas, lieka tik shaka su lapais :)

Bet kokiu atveju galiu drasiai paprognuozuoti, kad neuzteks net 500mm objektyvo daznai :( nes paukstis toks daiktas :P cia labai viskas priklauso nuo: 1)sekmes; 2)kantrybes; 3)ismones; 4)technikos... gal dar kas ka nors prides...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 16:53 (Pen) 
Atsijungęs

Cituoti:
Sony Alfa 100 vilbroje su dviem objektyvais labai patrauklia kaina :wink:

http://www.vilbrafoto.lt/index.php?id=116&pid=7370
Dėl SONY Alpha 100 tai manyčiau geresnė kaina rasit čia http://www.circuitcity.com/ccd/productD ... _keycode=3
tiesa, objektyvų nepridedą kaip vilbroi, bet užtad kaina kaip skiriasi :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 16:55 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Cituoti:
Del 75-300.As tokiu fotkinu,tik Canonu.
Vat man labai norėtūsi fotkes pažiūrėti, ypač tas kurios darytos iš kiek toliau. Nors vieną kitą gal galėtum įdėti? Ir koks objektyvas pas tave Sigma ar Canon?

Galėčiau su žvejo palygint :roll:

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 17:15 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Objektyvas mano Canon 75-300 f/4-5.6IS USM.Nuotrauku yra galerijoj,tiesa,nedaug idejau,vis pritingiu,dar pasizadu idet :oops: .Prie lesyklu nefotografuoju,gal ir be reikalo,nes nuotraukos Zvejo labai fainos :lol: ,bet ten,kur paukscius lesinu,nera tokio grazaus peizazo :lol: .Kol kas fotkinu "is rankos",nes trikojo po miskus nesitampau,o kai tampausi,ant jo teleskopas buna :lol: .Tai ir yra viena rimtesniu priezasciu,del ko noriu Canon 100-400 objektyvo-tasIS,kurio Sigma neturi :cry: ,ir be trikojo cia jau nieko nebus.Man paciai be objektyvo,tai labiausiai truksta igudziu :cry: ,as dar tik mokausi,nes nesu anksciau fotografavus,bet gal ismoksiu :? .O dar,kambary tai su 75-300 nelabai nelabai,bet lauko salygom tai portretai puikus gaunasi :P .Portretai yra ta antra sritis po pauksciu,kuri mane domina,o cia jau dar vieno objektyvo reiktu...

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 17:40 (Pen) 
Atsijungęs

matau, diskusija vyksta apie teleobejtyvus su zoom'u. Aš pats po truputį domiuosi (ir taupau pinigelius...) nauju teleobjektyvu. Žiūrėjau ne vienas fotografų recenzijas ir palyginimus. Apibendrinus išvada buvo vienareikšmė - jei objektyvą renkiesi paukščių ir kt. gyvūnijos fotografavimui ir rūpi kokybė, daugeliu atveju ekpertai pataria įsigyti ne zoom'ą o stabilaus židinio nuotolio objektyvą. Analogiškų zoom'inių objektyvų (net ir Canon L klasės) rezultatai yra pastebimai prastesni (nėra tokio gero skaidrumo, stipraus ryškumo) nei fiksuoto židinio nuotolio. Tas pats ir su stabilizatoriumi. Objektyvai su stabilizatoriais taip pat rezultate duoda šiek tiek prastesnes nuotraukas nei gerom salygom (štatyvas ir pan.) be stabilizatoriaus. Stabilizatoriai tampa ypač nereikalingi fotografuojant su skaitmena - kur lengvai gali pakeisti ISO jautrumą, o naujesniuose aparatuose "triukšmas" arba grūdas nėra didelis.

Teleobjektyvas su kintamu židinio nuotoliu, labai gerai turėti kai važiuoji į kelione, fotografuoji žmones ar pan. Iš savo patirties - su tokiu objektyvų fotografuojant paukščius, 99% fotografavau atsukęs maksimalų zoom'ą.

Aš pats esu nusitaikęs į Canon 300 mm (nors dabar turiu 400 mm) F4,0 L klasės. Jį Lietuvoje galima gauti už 4000 LT.
Šiaip toks židinio nuotolis manau yra visai pakankamas (žinoma, ornotologui niekada nebus pakankamas židinio nuotolis, net jei jis ir 600mm bus).
Mano nužiūrėtas canonas ant skaitmeninio aparato dėl "cropinimo" faktoriaus kuris yra X1.6 jis faktiškai tampa 400 mm židinio nuotolio ir 4.0 diafragma. Uždėjus dar 1.4 konverterį jei labai reikia (kuris yra laaabai geras), objektyvas tampa 672 mm. su 5,6 diafragma. Objektyvas yra gana lengvas ir kompaktiškas, bei greitas.
Manau, daugiau norėti nereikia....

Aišku 400 mm. L Canon objektyvo rezultatai yra geresnės kokybės, tačiau ir kaina yra labai jau skaudi...

Jei man reikia recenzijų - pirmiausia žiūriu į http://www.photo.net/learn/nature/
Labai patikimas ir išsamus tinklapis

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 18:00 (Pen) 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

As visai su jumis sutinku del fix'o.Tikrai retai pasitaiko,kad paukstis prisileidzia taip arti,kad nereikia max.zoom'o :lol: ,bet vat noretusi to 400mm,o kaina jo tiesiog zveriska :cry: .Del IS,ko gero,jus irgi teisus,bet cia jau kiekvienas paukstininkas turi savo stiliu-vienas maskuojasi ir laukia,kitas vaiksto ir tt. As asmeniskai vaikstau su pastovejimais,nes vienu suviu saudau daug zuikiu:stebiu paukscius,jei pavyksta,fotografuoju,plius tuo paciu dar ir suni vedzioju(tiksliau,suo pats vaiksto).Tai nekliudo,nes pauksciai,kiek pastebejau,bijo tik manes,o ne suns :oops: .Del to man tas IS toks naudingas,temptis trikoji gal ir galima visur,bet tikrai ne visada spesi ji pastatyt :? .

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 19:14 (Pen) 
Atsijungęs

Čia Egle, manau, kad esi labai eisi - viskas nuo stiliaus priklauso. Vei paprastai vaikštai i "medžioji" - IS geras dalykas. Aš mėgstu palapines, sedėti ir laukti.
Tačiau pavaikštau taip pat ir kartai slabai gerų kadrų gali padaryti. Tačiau sakyčiau štatyvas yra būtina salyga jei nori padaryti "traškiai" ryškias nuotraukas. Suprantu, kad trikoji tampytis ne kas, aš neseniai monopodą nusipirkau. Nors ne visose situacijose jis gelbti, tačiau labai dažnai padeda.

Su šunimis pasivaikšioti aš mėgstu taip pat (mat jų du turiu) - tačiau ilgą laiką reikėjo mokyti, kad jie man fotografuojamo objekto neišknistų, kada aš sukinėjuose su macro objektyvu. :D

Kadangi apetitas auga bevalgant, aš visgi įtarčiau, kad turėdama 400 mm nors ir su IS, po ilgesnio laiko, prad4si nor4ti ir idealios kokybės, kuriai pasiekti vis tiek reikės trikojo.

Į viršų
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2006-11-17 19:43 (Pen) 
Atsijungęs

Jei kas nori labai pigaus varianto, tai cia:
http://cgi.ebay.co.uk/7-14x-Tele-Scope- ... dZViewItem

Į viršų
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas  Atsakyti į temą  [ 942 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis 1 … 23 24 25 26 27 … 48 Kitas

Visos datos yra UTC+02:00

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Limited