Cituoti:
Cituoti:
O kaip atskirti tą cabart nuo kitų porūšių

Kartais pasiseka ir man pamatyt čimčiakų tai gerai būt žinot

Sia kaip ir su poliariniu. Aplamai kalbant apie cimciaku isskyrima i poliarinius, f. flammea ir f. cabaret visuomet pasilikite galimybe klysti

. Jei poliarini galima ivardinti apziurejus 3 pozymius: pauodegi, antuodegi ir bruksniukus sonuose, dar atkreipdami demesi ir i pacios galvos sviesuma. Tai su cabare-flammea yra kur kas sunkiau!!!!!!!!! Zieduotoju pagrindinis naudojamas pozymis - sparno ilgis!!!!! ir gamtoje jis beveik neimanomas pamatuoti

. Siaip cabaret is principo smulkesnis ir rudesnis, ypac tai matoma krutines srityje. Jei krutine tamsi, o patinuku raudonumas - daugiau rudas. tai tikrai yra galimybe, jog matot cabaret. Bet drasiai teigti vis tiek yra drasoka

. Esu mates daugybe Carduelis flammea, kurie buvo labai tamsus, bet per dideli buti cabaret. As pats zieduodamas, juos zymiu:
Poliarinis cimciakas (jei esu tikras, jog tai jis apie 1 % visu cimciaku)
cimciakas (visi neaiskus tarpiniai tarp cabaret ir f. flammea - apie 10%)
f. flammea (visi tikri cimciakai - apie 90%)
f. cabaret (visi tikri cabaret - apie 1%)
Na,su cimciakais tai tikrai nera lengva.As sia ziema ju jau tiek apziurejau

Ir beda tame,kad jie labai judrus ir nenustygstantys vietoj.Jeigu ieskai poliarinio,tai labai sunku apziureti visus bruozus(t.y.pauodegys,antuodegis,juosteles ant sparno ir snapas).Aisku,galima fotografuoti,bet tada nuotraukoje turi matytis visi sie bruozai,o paprastai paukstukai visai nenori taip papozuoti

.Vakar irgi jau vienu sviesiu taip apsidziaugiau-ir sonai beveik svarus,ir antuodegis sviesus,ir pats toks baltutelis,o parode pagaliau pauodegi ir...uups

.Zieduojant,ar prie lesyklu butu paprasciau.O del cabaret tai gal kiek paprasciau-jau kai buna rudi,tai tas rudumas ryskiai matosi(krutines srityje),ir dydis,jeigu salia yra flammea,yra pastebimas.Dar rasoma,kad snapas ju mazesnis,bet as tai situo nesivadovauju,nes lauko salygom dideliam buryje tie snapai mano akyse visi suvienodeja

.Cabaret'u tikrai nera daug,bet sios ziemos pradzioje prie Pagiriu buryje buvo net keletas.Tiesa,po to ju nebemaciau iki sio penktadienio

.Kai kurios salys(pvz.Didz.Britanija) jau yra isskyre juos i atskira rusi ir vadina Lesser Redpoll.