Vakar buvau savo kaime nulekes juodo gandro lizdo susirast. Nesekme visiska su lizdu. Vakar nemaciau nei gandro nei lizdo. Bet kitas dalykas kuris sukele abejoniu.
Biotopas: ant durpynu ir pelkes uzauges miskas, slapias su balomis ir upeliukais. dabar jau nemazai kirtimu

. Kirtimai tai pat slapi. Pats miskas zalias, senas, simtameciai azuolai ir egles, pusu mazai.
2-juose kirtimuose prie pat misko pakrascio stebejau vis po kazkoki tilvika. Mano nuomone arba brastinis arba tikutis. Klausimas tas ar brastinis tilvikas nutupes koki 10-15 sekundziu kilnoja savo uodega, panasiai kaip baltoji kiele?
Sekantis stebejimas- antis, patele. Biotopas tas pat. Tik sikart nevisiskai kirtimo pakrastys o kokia 15-30 metru ylindus i miska. Tokios giliokos baliukstes (kai kur iki juosmens), apsemtas miskas. Labiausiai primena rudagalves krykles patele. Gerai matesi zalios spalvos plunksnos toj vietoje kur pas didziaja buna melynos. Patele pasirode gana maza, todel pagalvojau kad koks jauniklis nes atskrido ir uz kokia 10 m nuo manes taip neveksliskai plumptelejo y tas balas. Taigi klausimas nr 2. Kokia dar galejo buti antis, vartydamas apibudintoja radau kad arba Dryzgalve, arba Rudagalve. Bet biotopas labiau tinka pastarajai.
Toliau maciau siais metais savo pirmaja karetaite. Grazuolis suopis tupejo sausuolyje ir leido braidyt aplink, kai jau nusibodo ziuret i ji per ziuronus. Kersuliai. Perkuno ozelis savo tuoktuviu giesme trauke egles virsuneje, o kiti du pikiruodami mekeno. 4 gerves, skirtingose vietode po 2. Viena pakilo uz 30m bet nedrysau eiti ziureti. Galvojau gal lizdas koks. Ai dar tiesa, dar kazkoks vienas tilvikas bet toli tupejo sausuolyje, aiskiai ilgas snapas ir ganetinai stmbokas kunas. Rodos kad mazesnis uz slanka. Buvo toli todel daugiau detaliu nelabai galejau iziureti. Bet lyginant su kazkokiu salimais tupejusiu zvirbliniu pauksciuku, tilvikas santykinai nemazas. Nepatyres ties tilvikiniais as, jauciu siokia tokia spraga ju pazinime. Apibendrinant stebejimai nera ipatingi, bet siems metams man kelios naujos rusys.