Tame ir esmė, kad čia ne porūšiai skverbiasi, o rūšys, o pagal rūšies apibrėžimą skirtingų rūšių individai daugintis (bent laisvėje būdami, natūraliose sąlygose) neturėtų galėti. Ar ne taip?
Ir dar vienas dalykas, kad paukštis hibridas, mes tegalime tik spėti, jei nežinome konkrečiai (nestebėjome, nesekėme), kad tai skirtingų rūšių palikuonis. Aišku, spėjant didelė tikimybė, kad tai ir bus hibridas, jei požymiai akivaizdūs dviejų rūšių arba netinka nei vienai rūšiai, tačiau vėlgi tada ar etiška teigti, kad tai hibridas? Juk įrodymų nėra

[/quote]
Visiskai nebutinai, tai senas rusiu apibrezimas, artimu rusiu palikuonys yra vislus, o siuo metu tarprusine hybridizacija yra traktuojama kaip svarbi nauju rusiu fomavimosi evoliucijos kryptis (mechanizmas). Aplinkos faktoriu itakos reiksme jau ivardijamas kaip gana primityvus evoliucijos mechanizmo aiskinimas.
Odel hybridu, nereikia butinai mums kiekvienu atveju vien pagal isorinius (fenotipinius) pozymius nustatyti kokia tai rusis ar tiesiog hybridas. mano mintis buvo, kad gamtoje situaciju yra visokiu ir daugybe, todel nebutina kiekviena individa klasifikuoti pagal musu sukurta sistematine sistema. Gamtoje pilna melanistu, albinosu, hybridu, nykstukiniu ir milzinisku individu. O jei skiriasi tik keli, ir tai subilus, pozymiai, variaciju dar daugiau. Tiesiog norejau pasakyti kuo mes dazniau bandysime gamtos kurinius BUTINAI priskirti zmogaus sukurtai klasifikacijai, tuo daugiau bus maisaties ir klaidu. O "geltonkojai" kirai (angl 'argentatus group') yra geras to pavyzdys. Man patinka britai, kurie nereikalauja forume nurodyti rusi: ten reikalaujama nurodyti pozymius. Tuomet gaunama papildoma informacija, kai stebetojas nera tikras del rusies ir savo stebejimu neviesina. O butent to mes ir siekiam, t.y. kad stebetojas parasytu ka mate, o ne ka apibudino. nezinau, gal ir painiai parasiau, bet tiesiog tokia mano pozicija.