Nagi profai, kur jūs, kai jūsų reikia, užmigot ant laurų??!

Prieš porą metų visi aktyvūs buvot, o dabar ko paklausi, to negausi.

Žinau, kad foto nekokybiška, ir neturiu nufotkinęs iš viršaus, kas tikrai padėtų nustatyti rūšį, tačiau juk padiskutuoti ir paspėlioti visiems sveika.
Prisegsiu dar vieną nuotrauką, gal padės.
Mano nuomonė. Iš pirmo žvilgsnio paukštis man atrodė panašiausias į upinę žuvėdrą, tik tas juodas snapas blaškė dėmesį. Kiek ilgiau panagrinėjęs, atradau ir poliarinei žuvėdrai tinkančių bruožų, tokiu kaip: didžiųjų plasnojamųjų plunksnų galuose esanti tamsi juostelė, kuri pas upinę žuvėdrą turėtų būti kur kas labiau išplaukus ir pačios dpp nuo pagrindo turėtų tamsėti link kraštų. Taip pat įdomu kiek turėtų persišviesti tamsus mažųjų plasnojamųjų plunksnų viršus, kuris būdingas upinei, nes mano nuotraukoje gerai įsižiūrėjus lyg ir būtų galima įžvelgti kažką panašaus į pilkšvą juostelę, tačiau gal ten ir šešėlis. Pažvelgus į galvą, vėlgi galimą atrasti abiem rūšims būdingų požymių. Sąlyginai ilgas snapas atrodytų labiau turėtų tikti upinei žuvėdrai, tačiau net ir antrų metų paukštis collinse parodytas, kaip su oranžinės spalvos snapo pamatu (nors esu girdėjęs, kad pasitaiko ir upinių su juodais snapais). Aplink akį esantis šešėlis man labiau primena poliarinę, nes pas upinę paakys turėtų būti "švarus", o nuotraukoje, nors ir neryškiai, tačiau matosi "fanaras"

Pati galvos forma man labiau panaši į upinės, labiau suplota ir kampuotą, pas poliarinę ji turėtų būti apvalesnė, tačiau paukščiui skrendant sunku pasakyt kiek tos plunksnos sugula. Antroje nuotraukoje, iš to kas matosi, tai antuodegis lyg ir baltas, tačiau matosi kur kas per mažai, kad būtų galimą teigti jog taip ir yra. Dar įdomu kiek skiriasi jų uodegos formą, ilgis ir spalva, nes įvairiose nuotraukose, piešinukuose atrodo vis kitaip.
Apibendrinant, manau iš šių dviejų nuotraukų būtų sunku 100% nustatyti rūšį, galutiniam verdiktui visgi reiktų nuotraukos iš viršaus, kurioje matytųsi daugiau pagrindinių, rūšims būdingų požymių. Tačiau iš to kas matosi, aš daugiau randu poliarinės žuvėdros bruožų, nei upinės. Taigi, tokia mano nuomonė.