Tuomet ir aš pasikartosiu dar:
perkeliu čia savo dalį pačio pradinio posto:
"Gal galima kaip nors skelbti kokią akciją "surask liepsnuotąją" kokiu nors numatytu metu, entuziastams paskiriant vieną ar keletą naktų (nebūtinai iš eilės) ir atlikti stebėjimus prie atrodytų tinkamų (arba žinomų, kad pelėdos ten gyveno, bet neturint naujos informacijos), objektų? Tarkime viename kokiame rajone keletas grupių stebėtojų galėtų "romantiškai" praleisti naktį prie skirtingų objektų, o rytą pasidalinti įspūdžiais ir stebėjimais?
O gal yra žmonių kurie specializuojasi tokiuose stebėjimuose, kurie turi patirties ir neprieštarautų ir kartu pakoordinuotų platesnius stebėjimus".
sakai das maratonas tik žaidimas. Taip pritariu, bet kartu sakau ir nevisiškai sutinku, kad nauji radimvietės duomenys (turėti reikia omeny ir neigiamą rezultatą) negali turėti jokios naudos.
2 "Organizuojant retos rusies paieskas deretu suderinti su jas tirianciais zmonemis, tuo paciu susipazinti su situacija" . Kur tie žmonės? Juk aš ir klausiau gal kas pakoordinuotų (tarkime tas pats A. Petraška) tokius stebėjimus...Tikįjausi ir tikiuosi, kad kažkas iš čia dalyvaujančių pažinos ką nors kas galėtų tai padaryti ar suteikti konretesnės info.
3. Tikslinė retos rūšies paieška greičiausiai nesuderinama su apsauga, bet dar nereiškia, kad tinkamai atliekant paiešką derinasi su rūšies naikinimu. Kas teigia kad maratono dalyvių stebėjimai yra apsauga paukščių? Pats minėjai, jog tai tik žaidimas.

O kas jei ne maratono dalyviai (konkrečiai Eglė) dėjo pastangas, kad būtų sutvarkytas didžiausias sąvartynas daromas prie kukučių, kirlikų ir daugelio kitų retų ir dažnų paukščių pašonės? Gal tie išrinktieji kurių pavardės čia minimos buvo?
Jei maratono dalyviai būtų nežinoję, kad toje vietoje yra retų paukščių būtų net neatkreipę į tai dėmesio! Ar tai nesiderina su apsauga? Ar galvoji, kad atradus liepsnotųjų pelėdų gyvenamąją vietą maratono dalyviams būtų nusispjaut jei būtų matoma, jog kažkas kėsinasi į jas?
Dėl statuso tikslinimo...Pažiūrėk kokios apimties stebėjimus aš pasiūliau...Ar tai galima pavadinti bandymu tikslinti statusą? Na gal šiek tiek...sutinku dalinai.
4. Kad maratone fiksuojamas tik pirmas stebėjimas eiliniais metais tai tikrai nesutinku, nes taip nėra. O kad mokslinei medžiagai medžiaga nėra tinkama (gelėčiau kiek ir paprieštarauti, bet tiek to) sutinku, bet apie mokslą čia mes nekalbame. Ir paukščiai ne vien mokslo objektas.
Ir apie kokias perėjimo vietas kalbi??? Rask mano žodžiuose kur noras apie perėjimo vietas užuominą...