Cituoti:
sveiki. gavau stai toki laiska:
"Laba diena,
dovanokit už sutrukdymą, bet viešoj erdvėj radau tik Jūsų adresą, kuriuo, mano manymu, galima būtų pasiteirauti apie žvirblines pelėdas. Taip jau nutiko, kad viešint gimtinėje (Ignalinos raj.) į langą atsitrenkė paukštelis, kuris greitai atsigavo. Paieškojęs informacijos internete įtariau, kad tai žvirblinė pelėda (ją nufotografavau, nuotrauką prisegu). Taip pat radau informaciją, kad Jūs organizavote inkilų žvirblinėms pelėdoms kėlimo akciją. Panorau porą inkilų iškelti ir aš, tačiau niekur neradau jokios informacijos, kokie turi būti inkilų išmatavimai, kur juos kabinti (pamiškėse, pačiuose miškuose, vienišuose medžiuose, lapuočiuose ar spygliuočiuose), kokiame aukštyje, į kurią pasaulo pusę orientuoti. Gal Jūs galėtumėte patarti man šiais klausimais? Būčiau labai dėkingas!
--
Pagarbiai,
Darius B."
Ka galetumete patarti siam zmogui?
O ką dar čia patarsi? Jeigu žmogus nori kelti inkilus, lai kelia. Šiaip žvirblinė paprastai randa uoksų perėjimui, o pačiam perėjimui renkasi eglynus. Bent jau mūsų kraštuose paprastai lengviausia rasti brandžiuose eglynuose (o dažniausiai tai mišraus miško plotuose su brandžiu eglynu). Esu girdėjus ir apie visai jaunus eglynėlius, bet pačiai susidurt neteko. Ne perėjimo metu jai tas eglynas jau nėra būtinas, ji nemenka klajoklė, nėra prisirišusi prie perimvietės. Mano pastebėjimu, perėjimo vietas keičia vos ne kasmet. Ne visada kraustosi toli, gali ir tam pačiam kvartale likt ar gretimam, nors iš tiesų labai sunku įvertint, ar tai tie patys paukščiai, ar ne.
Na, o viską apie inkilus jau jūs patys žmogui parašysit.